Afgelopen weekend is in de haven van Rotterdam een partij cocaïne onderschept. De drugs waren verstopt in waterdichte tassen. In totaal werd er ruim 325 kilogram aangetroffen.

De cocaïne werd gevonden op een zeeschip dat van Zuid-Amerika op weg was naar Rotterdam. Eenmaal aangekomen in Rotterdam ging de Douane aan boord voor een controle. In een afgesloten ruimte werden meerdere waterdichte tassen met in totaal 325 kilogram cocaïne gevonden. Vermoedelijk zouden de drugs op enig moment overboord worden gezet om opgepikt te worden door handlangers.

Eind 2013 werd ook een soortgelijk transport onderschept. Toen ging het om ruim 400 kilogram en destijds waren de drugs al overboord gezet. Vier mannen in snelle boten werden op heterdaad op het water aangehouden. Vermoedt wordt dat deze methode al enige tijd wordt toegepast door smokkelaars.

Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie en FIOD, zet het onderzoek naar de herkomst van de drugs en de mensen achter de smokkel voort. De drugs, met een waarde van om en nabij de 11 miljoen euro, zijn vernietigd.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl