De Spaanse politie heeft bij twee verschillende acties gigantische wietkwekerijen ontdekt en opgerold. Het gaat in totaal om ruim 33.000 wietplanten.

Agenten stelden naar aanleiding van binnengekomen informatie enige tijd terug een onderzoek in naar een mogelijke wietkwekerij in de omgeving van Almeria. De politie kwam uit bij een boerderij waar normaal gesproken tomaten gekweekt zouden worden in de kassen van 42.000 vierkante meter. De betreffende locatie werd geobserveerd en de politie besloot recent in actie te komen.

Bij doorzoeking werd een enorme hoeveelheid wiet aangetroffen. De helft van de kassen werd gebruikt voor wiet en de andere helft voor tomaten. In totaal werden er iets meer dan 24.000 volgroeide wietplanten geteld. De politie heeft vijf personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige hennepteelt.

In een onderzoek naar een andere organisatie werd in de stad Cheste (Valencia) een wietkwekerij met 9000 planten aangetroffen. Verder lag er nog 500 kilo natte wiet en 100 kilo gedroogde en verpakte toppen klaargemaakt voor verzending en/of verkoop. De Guardia Civil heeft acht personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid.