© US Army via Wikimedia Commons

3,5 jaar cel plus tbs voor voetbaltalent Noura O. inzake dodelijke schietpartij Omar ‘Centjes’

De Amsterdamse voetbaltalent Noura O. heeft 3,5 jaar cel plus tbs gekregen in de zaak rond de doodgeschoten Omar ‘Centjes’.

Dat schrijft Het Parool. Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder een gevangenisstraf van 16 jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen de verdachte. O. kampt volgens deskundigen met borderline en antisociale trekken. Hier moet ze zich dus voor gaan laten behandelen. Haar medeverdachte, Ismael el B., kreeg eerder al 10 jaar van de rechtbank voor de dodelijke schietpartij.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) ging het om een vooropgezet plan. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 20 jaar en 16 jaar plus tbs tegen de verdachten. Volgens de rechtbank is er geen sprake van moord en heeft El B. schuldig bevonden aan doodslag en O. aan medeplichtigheid aan doodslag.

De 29-jarige Omar Essalih alias ‘Centjes’ of ‘Omar Soesie’ werd in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei 2020 op de hoek van de Panamalaan met de Borneolaan doodgeschoten. Na de moord is een brandende BMW teruggevonden die eerder in de Bijlmer was gestolen. Vanwege de ernst van het incident is destijds direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoek opgestart. Uiteindelijk werden twee verdachten aangehouden.

Beide verdachten hebben verklaard dat ze samen met het slachtoffer een inbraak zouden plegen. Er zou ruzie zijn ontstaan die volledig uit de hand was gelopen. Ze ontkennen in ieder geval de avond van 2 mei op pad te zijn gegaan met het plan om de 29-jarige Centjes om het leven te brengen.