Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

4 dagen cel voor ontucht met 10-jarige jongens die Pokémon GO speelden in park Eindhoven

De rechtbank heeft een man uit Eindhoven veroordeeld tot vier dagen gevangenisstraf voor onder meer ontucht met twee 10-jarige jongens.

De 24-jarige man lokte de kinderen met het spel Pokémon GO. Hij stapte in oktober 2020 op twee 10-jarige jongens af die in een park het spel aan het spelen waren. De man liet hen zijn verzameling Pokémons zien en lokte ze vervolgens met een smoes over een boomhut naar een afgelegen plek in het park. Daar vroeg de verdachte aan één van de jongens of hij zijn geslachtsdeel wilde laten zien en betastte hem hierbij in zijn kruis. De andere jongen probeerde hij plotseling te knuffelen en vroeg hij of hij iets mocht doen. Toen de jongen aangaf dat hij dit niet wilde en weg wilde lopen, hield de verdachte hem tegen. De jongen wist uiteindelijk toch te ontkomen en werd opgevangen door een wandelaar.

De man is schuldig bevonden door de rechtbank en veroordeeld tot een grotendeels voorwaardelijke straf. Hij heeft 360 dagen cel, waarvan 356 dagen voorwaardelijk opgelegd gekregen. Bij de strafmaat weegt mee dat bij de verdachte volgens een psychologisch rapport sprake is van complexe problematiek, waaronder een autismespectrumstoornis en een persoonlijkheidsstoornis. De rechtbank beschouwt hem daarom als enigszins verminderd toerekeningsvatbaar, aldus een woordvoerder. Naast de straf moet hij aan een klinische behandeling meewerken en krijgt een contactverbod met minderjarigen.