4 jaar cel geëist voor schieten op broer in Utrecht

Een man uit Utrecht moet als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt vier jaar de cel in omdat hij mei 2016 op zijn broer zou hebben geschoten in de wijk Overvecht.

Dat meldt het OM. Op 8 mei 2016 werden meerdere schoten gelost op de hoek van de Atlasdreef met de Centauerdreef. Uit onderzoek bleek dat twee broers ruzie hadden en dit tot een confrontatie is gekomen op straat. De verklaringen van de verdachte en de aangever lopen zeer uiteen en zodoende is het motief en de exacte toedracht tot op de dag van vandaag niet duidelijk geworden.

Het slachtoffer dook achter een vuilcontainer toen zijn broer het vuur opende. Volgens de schutter was het niet de bedoeling om zijn broer te raken maar voelde hij zich naar eigen zeggen bedreigd. Volgens getuigen was er geen sprake van een wapen bij de aangever.

‘Levensgevaarlijk gedrag’, aldus de officier, ‘als de aangever zou zijn geraakt, is er sprake van een grote kans op de dood’. Evenmin is duidelijk geworden waarom de verdachte zich bedreigd moest voelen, of vrezen voor zijn leven. Dat alles maakt dat de officier van justitie poging doodslag bewezen vond en eiste hiervoor een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar.