Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

4 jaar cel voor verkrachting met GHB gedrogeerde Tinderdate in Nijmegen

De rechtbank heeft een man uit Emmeloord veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het drogeren en verkrachten van een Tinderdate.

In de nacht van 30 september op 1 oktober 2017 had de 34-jarige man afgesproken met een vrouw voor een date in Nijmegen. Op het moment dat het slachtoffer naar het toilet ging, deed de man GHB in haar drankje. De man zou de vrouw vervolgens met zijn auto naar haar slaapadres brengen. Onderweg viel ze door de GHB meerdere keren weg.

Volgens de rechtbank heeft de verdachte misbruik gemaakt van haar toestand door zijn geslachtsdeel bij het slachtoffer in haar mond te brengen. De man maakt hiermee op brute wijze inbreuk op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het slachtoffer. Dit alles ter bevrediging van zijn eigen lustgevoelens. De rechtbank rekent de man de omstandigheden waaronder de feiten zijn gepleegd, zeer zwaar aan.

De rechtbank kan op basis van de rapporten van het NFI niet vaststellen of de man met zijn vingers of penis in de vagina van het slachtoffer is geweest. Hiervoor is geen bewijs gevonden. De rechtbank spreekt de man op dit punt vrij. De opgelegde straf is conform de eis van de officier van justitie, 4 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Voor het voorwaardelijke gedeelte van de straf geldt een proeftijd van 3 jaar. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden waaronder een contactverbod met het slachtoffer.