Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht. © crime nieuws

4 maanden celstraf in Marokko voor kopstuk A’damse onderwereld om ID-fraude

De 34-jarige Amsterdammer Houssine Ait S. is in Marokko veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf inzake identiteitsfraude. S. is een kopstuk in de Amsterdamse onderwereld en wordt door de Nederlandse politie in verband gebracht met verschillende liquidaties.

S. was jarenlang spoorloos voor de Nederlandse autoriteiten tot hij eind juli in Marokko opdook nadat hij via Tanger het land was binnengekomen met een vals paspoort. De Marokkaanse autoriteiten hebben hem vervolgens opgepakt en berecht inzake identiteitsfraude.

In Nederland moet Houssine Ait S. nog straf uitzitten van 244 dagen vanwege zware mishandelingen in Amsterdam. Omdat Nederland en Marokko geen verdrag hebben dat mogrlijk maakt om een straf over te dragen en Marokko geen onderdanen uitlevert, blijft die straf voorlopig openstaan. De Nederlandse en Marokkaanse autoriteiten proberen samen een oplossing te vinden.

Het OM is bang dat S. gelijk weer zal onderduiken zodra hij zijn straf van vier maanden heeft uitgezeten. S. staat internationaal gesignaleerd. De Amsterdammer wordt door politie en justitite in verband gebracht met verschillende liquidaties die de Amsterdamse onderwereld de afgelopen jaren geteisterd hebben. In verband worden gebracht en bewijs daarvoor hebben/vinden is natuurlijk een tweede. S. is in ieder geval, naar wat wij weten, nooit in staat van beschuldiging gesteld inzake liquidaties.

Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht © crime nieuws
Marokkaanse vlaggen wapperen in de Marokkaanse lucht © crime nieuws