40 kilo coke opgelost in sojasaus

Begin vorige maand is in de haven van Rotterdam een container met 40 kilo cocaïne onderschept door de douane. De drugs waren opgelost in flessen met sojasaus. De drugs hebben een waarde van ongeveer € 1.200.000 en zaten in een container afkomstig uit Suriname. Vijf mannen zitten vast in verband met de smokkel.

Twee weken geleden werden twee mannen, een 38-jarige Hagenaar en een 30-jarige Surinamer, opgepakt nadat ze de flessen sojasaus (de flessen waar de cocaïne in opgelost was) hadden gescheiden van de rest van de lading saus.

In Nieuwegein is de 23-jarige eigenaar van het bedrijf dat de sojasaus importeerde ook aangehouden. Hij zou van de drugssmokkel hebben geweten. Alle drie de heren zitten op dit moment nog vast.

Een 18-jarige man eveneens uit Nieuwegein is ook aangehouden omdat hij zou hebben geholpen bij het uitladen van de container en geweten zou hebben van de drugssmokkel. Hij is inmiddels op vrije voeten, maar blijft wel verdachte.

Afgelopen dinsdag is de vijfde verdachte gearresteerd. Het gaat om een 31-jarige Rotterdammer die zou hebben bemiddeld tussen de verzender en de ontvanger van de container.

Het onderzoek is in volle gang.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl