Lijntjes cocaïne © crime nieuws

4000 kilo cocaïne, miljoenen euro’s cash en jacht in beslag bij drugsbende in Spanje

Europol heeft in samenwerking met onder meer de Spaanse politie een drugsbende opgerold en duizenden kilo’s blokken cocaïne en miljoenen euro’s cash aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek dat bekendstond als ‘Operation Beautiful’ werd in 2018 gestart en was gericht op een criminele bende in regio van Levante in Spanje. Tijdens het onderzoek bleek dat de leden bezig waren met grootschalige drugshandel en smokkel en het witwassen van miljoenen aan crimineel vermogen.

De bende ging zeer gewelddadig te werk en voerde ook ripacties en deals uit. Eén van de leden zou recent in El Campello zijn geliquideerd. Dit had volgens het onderzoeksteam te maken met een eerdere rip van een grote partij drugs. Na vele observaties en een uitgebreid onderzoek kwam de politie vorige week in actie. Bij invallen werden in verschillende landen in totaal 81 personen aangehouden.

De politie heeft grote hoeveelheden drugs aangetroffen. In totaal ruim 4000 kilo cocaïne. Verder zijn er grote hoeveelheden cash, waaronder een miljoen euro in een zogenaamde ‘panic room’, aangetroffen en in beslag genomen. De autoriteiten hebben ook nog sieraden, voertuigen en een jacht in beslag genomen. De verdachten zitten vast en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.