4300 wietplanten ontdekt achter gesloten deuren na tip en inval speciaal politieteam

In Axel heeft de politie op maandagmiddag 23 september een indrukwekkende hoeveelheid hennepplanten vernietigd, met in totaal ongeveer 4.300 planten die verstopt waren in een woning aan de Oudeweg.

Ontdekking na tip

De politie ontving informatie over mogelijk hennepteelt in de betrokken woning, wat leidde tot een actie van een speciaal politieteam.

Rond 12.30 uur betrad het team de woning en trof daar de bewoner en drie bezoekers aan. Deze personen worden nu als verdachten beschouwd in deze zaak.

Vernietiging van planten

Tijdens de actie werden maar liefst 244 moederplanten en meer dan 4.100 stekken vernietigd. De omvang van de operatie was dusdanig dat agenten een expert inschakelden om de situatie te beoordelen, vooral vanwege het potentiële (brand)gevaar dat gepaard gaat met illegale hennepteelt.

Verdere stappen

De politie heeft de zaak in onderzoek en zal de betrokkenen verder ondervragen. De actie in Axel is een onderdeel van bredere inspanningen van de autoriteiten om de productie en distributie van hennep en andere illegale drugs tegen te gaan.