44 jaar gevangenisstraf voor gewapende overval op waardetransport in Marokko

Een rechtbank in Marokko heeft 44 jaar gevangenisstraf opgelegd voor een gewapende overval op een waardetransport.

Eind november sloegen meerdere gemaskerde overvallers toe bij een bank in de Syrische wijk in Tanger. Bij aankomst van een waardetransport kwamen de daders in actie. Met grote kapmessen werden de beveiligers, medewerkers en klanten van de bank bedreigd. Toen de overvallers hun buit in hadden sloegen ze op de vlucht. Het ging in totaal om ruim 150.000 euro in Marokkaanse valuta.

Na onderzoek heeft de politie één van de bestuurders van het waardetransport aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de overvallers te hebben geholpen. De vijf andere verdachten werden in december aangehouden in Tanger en in de stad Larache. Het buitgemaakte geld is bijna volledig teruggevonden.

De rechtbank in Tanger heeft zes mannen nu schuldig bevonden inzake onder meer diefstal met geweld en deelname aan een criminele organisatie. De hoofdverdachten hebben elk 15 jaar cel opgelegd gekregen. Een derde kreeg tien jaar cel en de andere verdachten kregen straffen tussen één en twee jaar. In totaal is er 44 jaar cel opgelegd.