4.800 stekjes in beslag genomen bij hennepruimdag

Dinsdag 12 maart heeft de politie bij een hennepruimdag in drie verschillenden woningen wietplantages ontdekt en geruimd. Daarbij zijn twee personen aangehouden.

Bij een woning op de Kamp in Lelystad hadden agenten een sterke wietlucht geroken rondom de woning en stelden een onderzoek in. Bij doorzoeking van het pand werd op zolder een in werking zijnde wietplantage aangetroffen. In totaal stonden daar 139 planten. Tevens werd een 35-jarige man direct aangehouden.

Op een zolder van een woning aan de Griend werd een onderzoek ingesteld na een anonieme melding. Bij doorzoeking van de woning werden op zolder twee zogenaamde kweektenten gevonden. De planten waren al gerooid dus kon de politie slechts de kweekbenodigdheden in beslag nemen. Daarnaast werd ook een luchtbugs en een alarmpistool gevonden en in beslag genomen.

Bij een woning aan de Fjord hadden agenten wederom een sterke wietlucht geroken en een onderzoek ingesteld naar het betreffende pand. Bij doorzoeking van de woning troffen zij een gerooide wietplantage en enkele materialen die nodig zijn om een wietplantage op te zetten. In de woonkamer bleek een gat in de grond gemaakt waarna onder de woning een ruimte was uitgegraven met als doel een ondergrondse wietplantage te beginnen. De 51-jarige bewoner was aanwezig bij de doorzoeking en kon direct worden aangehouden in verband met de wietplantage.

Ten slotte werd aan de Argonweg in Almere in een bedrijfspand 98 zogenaamde moederplanten en 4.800 stekjes aangetroffen. Agenten hadden een onderzoek ingesteld naar de plantage na melding van een ‘verdachte’ situatie en een sterke wietlucht rondom het pand.

Bron: Politie