Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

5 jaar cel geëist tegen ouders die zoontje uithongerden, vastbonden en in kist lieten slapen op camping Winterswijk

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van vijf jaar geëist tegen een man en vrouw voor ernstige verwaarlozing van hun zoontje (8). Hij werd vastgebonden en moest onder meer in een kist slapen.

Op 22 juli 2017 werd de destijds 8-jarige jongen ’s nachts naakt en sterk vermagerd aangetroffen op een camping in Winterswijk. De jongen werd betrapt toen hij eten uit een koelkast uit de voortent van een campinggast haalde. Zijn ouders bleken even verderop op de camping te verblijven, samen met nog twee kinderen.

Na onderzoek bleek dat de jongen regelmatig werd geslagen en te weinig eten kreeg. De twee andere kinderen in het gezin werden wel normaal behandeld door hun ouders. De jongen werd zo vaak mishandeld en verwaarloosd dat de rest van het gezin waaronder de kinderen dit bijna alles normaal zijn gaan zien.

Alle kinderen zijn weggehaald bij de 35-jarige man en 35-jarige vrouw uit Duitsland en ondergebracht bij een pleeggezin. De officier acht kindermishandeling, wederrechtelijke vrijheidsberoving en het onthouden van noodzakelijke zorg aan het slachtoffer wettig en overtuigend bewezen. De rechter doet binnenkort uitspraak.