Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

5 jaar cel plus tbs voor in Amersfoort sleuren vrouw in bosjes en wurgen

Een man is voor het sleuren van een vrouw in de bosjes en vervolgens wurgen, veroordeeld tot 5 jaar plus tbs.

De 40-jarige man is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Ook legt de rechtbank hem opnieuw tbs met dwangverpleging op. De man viel in september vorig jaar op een fietspad in Amersfoort een vrouw aan. Hij sleurde haar de bosjes in, probeerde haar te wurgen en stal uiteindelijk haar fiets.

Het slachtoffer fietst op 8 september 2020 op het Sabapad in Amersfoort. De vrouw ziet dan een man op haar afkomen en fietst snel door. Toch lukt het hem om haar van achteren vast te pakken. De man legt zijn arm om haar keel, waardoor het slachtoffer geen lucht krijgt. De vrouw verklaart bij de politie dat ze daardoor flauwviel.

De dader sleept haar vervolgens de bosjes in, stompt haar in haar buik en probeert haar opnieuw te wurgen. Het slachtoffer probeerde naar eigen zeggen hard te gillen, maar dat werd haar door de man onmogelijk gemaakt.

De man verklaart op zitting dat hij het slachtoffer vastpakte, een arm om haar keel deed én haar sloeg. De rechtbank heeft 5 jaar en tbs met dwangverpleging opgelegd.