Lijntjes cocaïne © crime nieuws

5 jaar cel voor honderden kilo’s cocaïne en heroïne in verborgen ruimte in busje Soest

De rechtbank heeft vier mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf voor een drugstransport vanuit Soest. De verdachten werden gepakt met honderden kilo’s cocaïne en heroïne.

Naar aanleiding van meldingen over verdachte bewegingen en een stank rondom een loods in Soest kwam de politie op 13 september 2017 in actie. Een agent die ter plaatse komt, ziet een bestelbusje geëscorteerd door twee personenwagens vertrekken bij de loods. Kort daarna worden deze drie auto’s met de vier inzittenden voor controle aan de kant gezet. In het bestelbusje vindt de politie in een verborgen ruimte ruim 400 kilogram cocaïne en 30 kilogram heroïne.

Bij de doorzoeking van de loods treft de politie onder meer een sealapparaat en verpakkingsmateriaal aan. Dit verpakkingsmateriaal blijkt na onderzoek overeen te komen met het materiaal waarin de drugs verpakt zit. Ook vinden agenten in de loods onder andere een verboden vuurwapen, hasj en illegaal vuurwerk. Onder de verdachten zijn bovendien zeven zogenoemde PGP-toestellen in beslag genomen. Met deze telefoons was het voor de verdachten mogelijk om onderling één op één of met elkaar als groep te communiceren.

De verdachten, vier mannen uit Hilversum, Zaandijk en Heemskerk, zijn alle vier schuldig bevonden aan het vervoeren van een grote hoeveelheid harddrugs. De rechtbank legt alle verdachten een gevangenisstraf op van vijf jaar. De officier van justitie had zes jaar cel geëist.