Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

5 jaar cel voor man uit Eindhoven die 7-jarige vriendinnetjes van dochter ernstig misbruikte

Een man uit Eindhoven is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor het misbruiken van twee 7-jarige vriendinnetjes van zijn dochter.

De man ging elke keer op dezelfde wijze te werk. Eén van de meisjes was in januari 2021 bij het dochtertje van de verdachte aan het spelen. De verdachte stuurde zijn dochter en haar zusje op enig moment naar boven om te gaan douchen en bleef alleen met het meisje achter in de woonkamer. Vervolgens verrichtte hij seksuele handelingen bij het meisje. Daarnaast misbruikte hij ook een ander vriendinnetje van zijn dochter. Dit gebeurde toen het meisje kwam logeren. De verdachte deed de tussendeur naar de keuken op slot en misbruikte het slachtoffer volgens een woordvoerder van de rechtbank in de keuken.

De man ontkent alle aantijgingen en zegt onschuldig te zijn. Naast het misbruik bleek hij ook seksueel getinte foto’s op zijn telefoon te hebben. De rechtbank Oost-Brabant heeft de verdachte schuldig bevonden inzake het misbruiken van twee 7-jarige meisjes. Hij heeft 5 jaar cel en een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel opgelegd gekregen, waardoor de verdachte na de celstraf zo nodig onder intensief toezicht blijft staan en behandeling kan krijgen voordat hij kan terugkeren in de maatschappij.