Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

5 jaar cel voor vader uit IJsselstein vanwege ontucht met vier dagen oude baby en maken expliciete beelden

Een rechtbank heeft een man uit IJsselstein veroordeeld tot 5 jaar cel voor het maken van expliciete beelden van zijn baby.

De man is schuldig bevonden inzake ontucht met zijn vier dagen oude baby en de 9-jarige dochter van zijn toenmalige vriendin. Hij maakte en verspreidde foto’s van de kinderen. Daarnaast had de verdachte meer dan 16.000 expliciete beelden van kinderen en dieren.

Naast de gevangenisstraf van 5 jaar moet de 45-jarige man ook een schadevergoeding betalen. Beide kinderen krijgen 5000 euro voor alle geleden schade. Verder mag hij vijf jaar lang geen contact hebben met de kinderen, en wordt na zijn detentie onder toezicht gesteld.

De 44-jarige ex-vriendin van de man werd ook veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Zij was volgens de rechtbank op de hoogte van het feit dat de man foto’s van haar dochter maakte en fotografeerde haar ook zelf naakt in bepaalde poses. De beelden stuurde zij vervolgens door aan haar vriend. De vrouw moet haar dochter 2500 euro schadevergoeding betalen.

De man werd vorig jaar aangehouden door de politie. Aanleiding waren meldingen door Google en Twitter over het downloaden en verspreiden van expliciete beelden van kinderen. Dit werd gedaan met accounts die te linken waren aan de man. Het ging onder meer om social media accounts.