50.000 euro cash, wiet en illegale gokpraktijken bij inval in café Eindhoven

De politie heeft in een onderzoek naar witwassen en illegaal gokken een inval gedaan in een café in Eindhoven. Daarbij zijn wiettoppen aangetroffen en rond de 50.000 euro aan contanten.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie dat in een café aan de Boschdijk illegaal gegokt zou worden werd een onderzoek gestart. Een arrestatieteam van de politie viel rond 04.00 uur in de ochtend binnen en hebben de aanwezige personen gefouilleerd. Er werd op dat moment inderdaad illegaal gegokt.

Drie mannen werden aangehouden op verdenking van witwassen. Eén van de personen die werd opgepakt is een 56-jarige Eindhovenaar. Bij hem werd een geldbedrag van bijna 9.000 euro gevonden. Tevens werd een 46-jarige Hagenees met ruim 5.000 euro aan contanten op zak aangehouden en een 41-jarige inwoner van Vleuten met 12.000 euro.

In totaal werd tijdens de inval bijna 50.000 euro in beslag genomen. Verder werd ook een plastic zak met gedroogde wiettoppen gevonden. De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.