50 jaar gevangenisstraf voor medewerker jeugdgevangenis na stelen Mexicaans eten

Een medewerker van een jeugdgevangenis in Texas is veroordeeld tot maar liefst 50 jaar cel voor het verduisteren van 1,2 miljoen dollar aan fajitas (Mexicaans gerecht). De man zou negen jaar lang de boel hebben belazerd.

De 53-jarige Gilberto Escaramillo is afgelopen vrijdag door een rechter veroordeeld voor grootschalige diefstal. Volgens de man is de fraude compleet uit de hand gelopen en begon het kleinschalig. Op een gegeven moment bestelde Escaramillo honderden kilo’s fajitas en onderschepte de bestellingen. Vervolgens verkocht hij het voedsel weer door aan zijn klanten.

Het ging mis voor de medewerker van de jeugdgevangenis toen hij in augustus vorig jaar een dag werk miste omdat hij naar de dokter moest. Toevallig werd op dezelfde dag de jeugdgevangenis gebeld door een bezorger die meldde dat hij fajitas kwam afleveren. Om precies te zijn 400 kilogram.

De telefoniste vertelde de bezorger dat ze bij de jeugdgevangenis helemaal geen Mexicaans eten serveren. Volgens de bezorger kon dit niet kloppen aangezien hij al ruim negen jaar fajitas bezorgt bij de gevangenis.

Na wat onderzoek kwam Escaramillo al snel in beeld als verdachte. De volgende dag werd hij geconfronteerd met de feiten en al snel bekende hij. De medewerker van de jeugdgevangenis werd ontslagen en de recherche doorzocht zijn huis. In zijn koelkast zijn inderdaad fajitas aangetroffen.

Door verder onderzoek in de administratie van de jeugdgevangenis kwam aan het licht dat er voor zeker 1,2 miljoen dollar aan fajitas is buitgemaakt in ongeveer negen jaar.