50 kilo hasj en stapels cash gepakt bij inval in Eindhoven inzake witwassen bitcoins

De politie heeft in een groot onderzoek naar witwassen via bitcoins een inval gedaan in Eindhoven. Bij de actie is cash en 50 kilo hasj in beslag genomen.

Het onderzoek naar de 34-jarige man uit Eindhoven werd gestart na meldingen van banken inzake ongebruikelijke transacties. In verband met de verkoop van bitcoins werden door bitcoin-exchangebedrijven bedragen tot bijna 200.000 euro bijgeschreven op de rekening van de man. Na ontvangst werden deze bedragen grotendeels direct cash opgenomen.

Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte mogelijk betrokken was bij drugshandel op het dark web. Het zou onder meer gaan om de handel in hasj, speed en XTC. De betalingen voor de leveringen vonden onder meer plaats door betalingen met bitcoins.

De recherche viel vanochtend de woning van de verdachte binnen voor een doorzoeking. In het huis troffen agenten een aanzienlijke hoeveelheid cash geld en 50 kilo hasj aan. Het geld, drugs en computers zijn in beslag genomen door de politie. De verdachte zit vast en wordt verhoord.