50K cash op Schiphol leidt naar partij XTC in koffers, horloges en cocaïnetransport uit Dominicaanse Republiek

De vondst van 50.000 euro cash bij een man op Schiphol heeft geleid naar ruim 15 kilo XTC, dure horloges en een mogelijk cocaïnetransport vanuit de Dominicaanse Republiek.

In april van dit jaar werd een 45-jarige man uit de Dominicaanse Republiek op luchthaven Schiphol gefouilleerd. Bij de man werd 50K cash aangetroffen waarop er een onderzoek werd ingesteld door de FIOD. Dit leidde naar een huiszoeking in Hoofddorp waar een 39-jarige man samen met zijn partner verbleef. In het pand werd nog meer geld, dure kleding, horloges en een vuurwapen aangetroffen.

In de auto van de bewoners, die (net als de woning) op naam van een iemand anders stond, werden bovendien twee koffers met verborgen compartimenten gevonden, met daarin ruim 15 kilo XTC pillen. Terwijl het onderzoek werd voortgezet zouden de verdachten door zijn gegaan met mogelijk criminele praktijken. Hierop werd een 25-jarige man uit Bunschoten aangehouden op verdenking van het plannen van een grote cocaïnetransport uit de Dominicaanse Republiek. De drugs zouden vervoerd worden naar de Canadese stad Toronto. De rechtbank zal binnenkort tijdens een pro forma zitting beslissen of de man uit Hoofddorp blijft vastzitten.