© Guardia Civil

5200 kilo hasj, speedboten en jetski’s in beslag genomen bij invallen drugssmokkelaars in Spanje

De Spaanse Guardia Civil heeft een grote drugsorganisatie opgerold die verantwoordelijk wordt gehouden voor de smokkel van tonnen hasj uit Marokko. Bij de actie is onder meer 5200 kilo hasj, 14 boten waaronder speedboten, jetski’s en cash geld in beslag genomen.

Het onderzoek werd gestart nadat er een grote partij hasj werd onderschept op de Puente Mayorga strand in Cadiz. In een voertuig werd 738 kilo drugs gevonden. Een tweede partij werd in Algeciras gepakt. De drugsmokkelaars gooiden balen met hasj overboord tijdens een achtervolging. In totaal werd er 270 kilo hasj in zee gedumpt.

Na verder onderzoek kwam een grote drugssmokkelorganisatie in het vizier van de Spaanse politie. Tijdens invallen werden meer dan 100 politieagenten ingezet. Bij de actie is in totaal meer dan 5200 kilo hasj, 14 boten, jetski’s meerdere auto’s en administratie in beslag genomen.

Eén van de in beslag genomen speedboten van de smokkelaars © Guardia Civil

Er zijn ook een groot aantal aanhoudingen verricht. In totaal zitten 25 personen vast waaronder de vermeende leider van de drugssmokkelorganisatie. De politieactie was een samenwerkingsverband tussen de politie in Cadiz en Algeciras.