54.000 euro buitgemaakt na wisseltruc

In Amsterdam is een 24-jarige vrouw op slinkse wijze beroofd van 54.000 euro. De daders hebben haar pas buit weten te maken met een snelle wisseltruc. De politie is naarstig op zoek naar hen.

Eind oktober stond de vrouw bij een parkeerautomaat, waar alleen met chipknip en bankpas betaald kan worden, toen iemand aan haar vroeg of ze ook een kaartje voor hem kon kopen. De man die dit vroeg vertelde erbij haar contant te zullen betalen.

De vrouw stemde hiermee in en wilde een kaartje kopen voor hem toen er een oudere vrouw naast haar kwam staan en tegen haar begon te praten in gebrekkig Engels.  Op datzelfde moment begon de man van het kaartje ook tegen de vrouw te praten.

In die verwarring werd haar bankpas uit de parkeerautomaat gehaald en omgewisseld voor een andere bankpas. Dit ging allemaal zo snel de vrouw had totaal niet door dat er iets niet klopte. Pas een paar dagen later ontdekte ze dat haar bankpas weg was. Na controle op internet bleek er 54.000 euro van haar spaarrekening te zijn verdwenen. Waarschijnlijk krijgt de vrouw niet alles terug van de bank.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl