Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

5,5 jaar cel voor wapenhandel en witwassen auto gebruikt bij poging liquidatie Zwolle

De rechtbank in Den Haag heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5,5 jaar voor wapenhandel en het witwassen van een auto gebruikt bij poging liquidatie.

De 22-jarige man heeft volgens de rechtbank bijna een jaar lang in vuurwapens gehandeld. Hoewel bewezen is dat de hij slechts vier wapens heeft verhandeld, leidt de rechtbank uit het dossier af dat het in werkelijkheid ging om een veel groter aantal, tenminste zeventien. De rechtbank heeft bepaald dat de man met de wapenhandel 16.606,45 euro heeft verdiend. Dit bedrag moet hij terugbetalen aan de Staat.

Ook heeft de rechtbank vastgesteld dat hij vier auto’s heeft witgewassen. Het hiermee verdiende bedrag van 7.596 euro moet de man ook terugbetalen. Eén van de auto’s die de verdachte heeft witgewassen, is gebruikt bij een poging tot liquidatie in Zwolle en is uitgebrand aangetroffen. De man moet aan de eigenaresse van de uitgebrande auto de direct geleden schade vergoeden. De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).