Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

6 jaar cel geëist voor drugshandel via pgp-telefoon: ‘Blokken, collo, bolli, blok, pap en ice’

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 6 jaar cel geëist tegen een man uit Eindhoven voor drugshandel via een pgp-telefoon.

De 36-jarige man werd in maart van dit jaar na onderzoek aangehouden in zijn woning in Eindhoven. Hij kwam als verdachte naar voren in een onderzoek naar de handel in drugs. Met een pgp-telefoon als belangrijkste communicatiemiddel was hij zeer actief op de markt, volgens het OM. De officier van justitie eiste een jarenlange celstraf tegen de man: ‘Ik kan niet anders dan tot de conclusie komen dat hij een forse betrokkenheid had bij de georganiseerde en zware criminaliteit.’

Blokken, collo, bolli, blok, pap en ice. Het zijn enkele termen uit gekraakte pgp-berichten van gesprekken die de man met potentiële afnemers voerde. De Eindhovenaar was volgens het OM van alle markten thuis en kon naar eigen zeggen goede kwaliteit leveren. Tijdens het uitvoerige onderzoek kwam een beeld naar voren van iemand die nagenoeg op dagelijkse basis bezig was met de handel in verschillende harddrugs. Naast drugs zou hij zich ook bezighouden met de handel in wapen. Dat blijkt volgens de officier uit pgp-berichten waarin onder meer werd gesproken over een mitrailleur, 9mm en demper. Ook vond de politie meerdere foto’s van drugs en wapens op de telefoon van de verdachte.

De officier van justitie ging uitgebreid in op de ernst van de verdenkingen en op de houding van de verdachte tijdens het onderzoek, dat volgens het OM draait om keiharde criminaliteit: ‘Verdachte heeft geen inzicht willen tonen in deze zaak. Hij heeft alleen nog maar gezegd naar huis te willen om er voor zijn gezin te zijn. Als het aan het ons ligt, zal dat de komende tijd niet gebeuren. En dat heeft verdachte aan zichzelf te danken.’ De rechtbank doet binnenkort uitspraak.