© Twitter

6 jaar cel voor ‘spotters’ liquidatie Amsterdam na volgen doelwit en poging plaatsen peilbaken

De rechtbank heeft twee mannen veroordeeld voor het voorbereiden van een liquidatie op Anis B. in Amsterdam. Het doelwit werd niet doodgeschoten maar zijn vriendin Ayla Mintjes.

De twee verdachten van 21 en 22 jaar zouden op 12 mei vorig jaar een peilbaken (gps-tracker) hebben willen plakken onder de auto die gebruikt werd door het slachtoffer en haar vriend Anis B., het echte doelwit van de liquidatie. De verdachten werden betrapt bij de inbraakpoging in de parkeergarage aan de Maassluisstraat. Mintjes wist dat ze werd gevolgd want enkele dagen eerder noteerde ze een kenteken van een auto die haar volgde. Het ging volgens justitie om de auto van één van de verdachten.

Uiteindelijk werd het slachtoffer op zondagavond 16 mei 2021 onder vuur genomen met machinegeweren. Het echte doelwit, haar vriend Anis B., zat in de bijrijdersstoel en kwam met de schrik vrij. Mintjes werd meerdere keren geraakt en is overleden.

De officier van justitie eiste 8 jaar cel tegen de verdachten. De verdachten verklaarden geld te hebben gekregen om een peilbaken te plaatsen onder de auto van het doelwit. Naar eigen zeggen wisten ze niet dat het om een liquidatie ging. De mannen zijn schuldig bevonden en veroordeeld tot zes jaar cel.