6 maanden cel geëist tegen agent

In Rotterdam heeft het Openbaar Ministerie zes maanden cel geëist tegen een voormalige Rotterdamse politieagent. De man zou in 2009 een zwerver hebben ontvoerd en bedreigd. Tegen een collega van de man is een werkstraf geëist van 240 uur.

Het slachtoffer was een ‘bekende’ Poolse zwerver die vaak voor overlast zorgde in Bleiswijk. In augustus 2009 besloten de twee ‘helden’ voor eigen rechter te spelen en de zwerver een lesje te leren. Hij werd door de twee mannen ontvoerd en naar een afgelegen plek gebracht. Daar werd een pistool op de zwerver gericht. Alsof dat niet erg genoeg was, probeerde ze ook de indruk te wekken dat de man zijn eigen graf moest graven.

De mannen ontkennen beide dat ze het slachtoffer hebben bedreigd. Het tweetal is ontslagen.

Over twee weken is de uitspraak.

Dit is wel een heel lage strafeis voor zo een ernstig misdrijf. Inplaats van politieagenten altijd de hand boven het hoofd te houden zou het OM juist een voorbeeld moeten stellen. Politieagenten horen burgers in bescherming te nemen en te helpen, niet te ontvoeren in een politiebusje en te bedreigen met een vuurwapen die de belastingbetaler sponsort.