Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

60 uur taakstraf voor masturberen voor ogen minderjarige meisjes in trein station Hoorn

Een man is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf voor het masturberen in het bijzijn van minderjarige slachtoffers.

De 26-jarige man heeft volgens de rechtbank bekend meerdere keren in het bijzijn van vrouwen te hebben gemasturbeerd. Hij zei dat hij steeds bewust ervoor koos om dit in een stilstaande trein te doen. Zo kon hij de trein snel verlaten als een vrouw negatief op hem reageerde. De verdachte gaf verder aan de behoefte om in het openbaar af te trekken al sinds ongeveer zijn zestiende jaar te hebben. Hij is hier na een veroordeling in 2018 voor behandeld, maar dit voorjaar kwam de behoefte toch sterk terug.

Op 4 juni 2022 ging het mis toen de man in een treincoupé op station Hoorn zat. Daar zaten ook twee meisjes. Het jongste meisje van 11 jaar lag te slapen op de schoot bij het oudste meisje. De man haalde zijn geslachtsdeel uit zijn broek en begon zich in het zicht van het oudste meisje af te trekken. Toen het meisje dit zag, stond zij op en zei hier wat van tegen de man. Daardoor werd het jongste meisje wakker. Op dat moment zagen de beide meisjes de man klaarkomen. Direct daarna verliet hij de trein. Ook op 16 mei was er sprake van een soortgelijk incident eveneens in een stilstaande trein op station Hoorn.

De rechtbank Noord-Holland heeft de man voor de twee incidenten veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. Voor vijf andere incidenten waar hij van verdacht werd, is de man vrijgesproken.