© crime-nieuws.nl

600 kilo wiet in drugszaak weg uit opslag politie: ‘opgegeten door ratten’

In India is bijna 600 kilo wiet uit een opslag van de politie verdwenen. De agenten geven ratten de schuld.

Er werd een onderzoek gestart nadat bleek dat een grote partij drugs verdwenen was uit twee opslagplaatsen in de noordelijke stad Mathura. Het ging om bijna 600 kilo die ongeveer vijf jaar geleden in beslag waren genomen bij een actie tegen drugshandel. De verdachten in die zaak stonden recent voor de rechtbank en zodoende moest het bewijs boven tafel komen. Toen bleek dat de partij drugs spoorloos verdwenen was.

De officier van justitie heeft een onderzoek gestart naar de verdwijning en/of diefstal. De agenten die werken op het politiebureau en verantwoordelijk zijn voor de opslagplaatsen, claimen dat de partijen zijn opgegeten door ratten. Of dit gevolgen gaat hebben in verband met de strafzaak tegen de verdachten van grootschalige drugshandel is niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat er sprake is van een soortgelijke zaak in India. In 2017 vertelden aanklagers aan een rechtbank dat 45 kilo drugs was opgegeten door ratten in de oostelijke deelstaat Jharkhand. Of het om diefstallen gaat of daadwerkelijk ratten opslagplaatsen teisteren is niet bekend, maar het neigt eerder naar diefstal.