7 jaar cel voor gewelddadige overvaller die cash en Rolex zocht in Laren

De rechtbank heeft een 19-jarige man veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf in verband met een woningoverval op 16 april 2017 in Laren. Bij de overval werd veel geweld gebruikt en waren de daders uit op cash en een Rolex.

De zoon des huizes werd die dag weggelokt naar een afspraak en bij terugkomst door de overvallers overlopen. De 19-jarige overvaller uit Huizen en een mededader waren specifiek op zoek naar geld en een Rolex. De drie slachtoffers hadden helemaal geen Rolex horloge.

Ondanks het feit dat het drietal gewoon meewerkte werden ze zwaar mishandeld met een vuurwapen en vastgebonden met tie-wraps. Enkele dagen na de overval hield de politie de verdachte aan in verband met een ander strafbaar feit. Op de in beslag genomen schoenen van de man werd bloed van het slachtoffer van de woningoverval in Laren, aangetroffen.

Daarnaast werd er in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak. In totaal tipten 14 personen de verdachte als dader. Hij werd voornamelijk herkend aan zijn ogen en opvallende loopje. Normaal wordt er voor een woningoverval rond de 5 jaar cel opgelegd. Dit is nu hoger uitgevallen vanwege alle geweld.