De rechtbank heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar voor een verkrachting en ontvoering van een vrouw.

De 45-jarige Ingmar S. uit Nieuwkoop nam vorig jaar de vrouw onder dreiging van een nepvuurwapen, dat niet van echt te onderscheiden was, gedwongen om naar een afgelegen gebied in Nieuwer Ter Aa te rijden. Tijdens de rit moest de vrouw haar pinpas en pincode aan de man geven. Bij het recreatieterrein nam hij haar mee naar een afgelegen plek, bond haar vast en maakte van haar sokken een prop die hij in haar mond stopte. Vervolgens heeft hij haar verkracht.

Het was toen nog niet afgelopen en de nachtmerrie ging voor de vrouw door. De dader stopte haar vervolgens in een kofferbak en heeft haar handen vastgebonden en haar mond en ogen afgeplakt met tape. De man bracht de vrouw naar zijn paardentrailer waar hij haar meerdere keren heeft verkracht om haar vervolgens weer in de kofferbak van zijn auto op te sluiten. Daarna heeft hij het slachtoffer totaal ontredderd en in shock uit de auto gezet en achtergelaten.

Het is voor de rechtbank een raadsel waarom de man de vrouw willekeurig heeft uitgekozen en verkracht. Het Openbaar Ministerie (OM) had tien jaar celstraf geëist. De rechtbank heeft uiteindelijk 7 jaar opgelegd voor ontvoering en meerdere verkrachtingen. Daarnaast moet de dader 27.000 euro schadevergoeding betalen.