Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

7 jaar geëist voor grootschalige drugshandel na kraken Encrochat pgp-berichten

Het Openbaar Ministerie heeft 7 jaar cel geëist tegen een man uit Amersfoort voor grootschalige drugshandel. Veel bewijs komt uit gekraakte Encrochat berichten.

Volgens het OM blijkt dat de 45-jarig man in 2020 dichtbij de import en export van harddrugs zit. ‘De gesprekken laten zien dat verdachte voornamelijk in de in- en verkoop van MDMA zit, zowel brokken als pillen’, aldus de officier van justitie. ‘Verder is hij thuis in ketamine, amfetamine, LSD, 2CB en cocaïne.’

Naast handel zou de man medio 2020 ook de beschikking hebben gehad over 72 kilo MDMA. Een groot deel daarvan heeft hij volgens de officier verhandeld. Daarbij heeft de verdachte zich ook schuldig gemaakt aan het betrekken van anderen bij de handel in drugs, door hen o.a. van middelen en informatie te voorzien.

Naast drugshandel wordt de verdachte ook vervolgd voor het witwassen van bijna 30.000 euro. Dit bedrag werd in de woning van de man aangetroffen en is volgens het OM verdiend met het plegen van misdrijven. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.