Een man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar in verband met de smokkel van 5,5 kilogram cocaïne, 118 kilogram amfetamine, 131 kilogram hasj en 7 kilo wiet vanuit Nederland naar Duitsland.

Op rijksweg A1 werd op 21 februari 2017 een vrachtwagen gecontroleerd op een parkeerplaats. In de wagen zaten op dat moment twee inzittenden. Een 52-jarige man uit IJsselstein en een 51-jarige man uit Utrecht. De man uit IJsselstein verklaarde dat hij de eigenaar van de vrachtwagen en de lading was en dat hij geen geldig rijbewijs had en dat de Utrechter daarom reed.

Bij controle in de laadruimte vielen een aantal verdachte zaken op. Tussen de reguliere lading bloemen werd een doos gevonden waaruit een zwarte pijpje stak. Toen de doos open was bleken er automatische vuurwapens en geluidsdempers in te liggen. Hierop werden beide mannen aangehouden.

De vrachtwagen werd in beslag genomen en verder onderzocht. In totaal werden zestien dozen tussen de bloemen aangetroffen. Eén van deze dozen was gevuld met vier pistoolmitrailleurs, drie geluidsdempers en zes magazijnen van een pistoolmitrailleur.

In de andere dozen werd een grote hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Het ging om verschillenden soorten zoals, coke, amfetamine, hasj, en wiet. De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De Utrechter die de vrachtwagen reed is vrijgesproken.