De rechtbank in Den Bosch heeft in totaal 75 jaar gevangenisstraf opgelegd voor het doodschieten en in brand steken van Yvon Pfaff uit Ochten.

De man die heeft toegegeven het slachtoffer te hebben doodgeschoten, de 37-jarige Erik van der H., moet 21 jaar de gevangenis in. De opdrachtgever, volgens het OM, de 41-jarige William van der H. moet ook 21 jaar zitten.

De straf is hoger dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. Het OM had tegen beide mannen een celstraf van 19 jaar geëist. Volgens de rechtbank was het een ‘georkestreerd plan’ om Pfaff dood te schieten.

De echtgenote van de schutter, Janet van H., heeft 19 jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen. Zij zou Pfaff naar het vakantiehuisje hebben gelokt waar hij werd doodgeschoten. Twee broer van de schutter, Michel van der H. en Rene van der H., moeten 6 en 8 jaar de cel in.

De politie heeft in het onderzoek naar de moord gebruik gemaakt van undercoveragenten die zich voordeden als leden van de Italiaanse maffia. De undercoveractie bleek de gewenste resultaat te hebben, want om indruk te maken op de maffiosi gaven de 37-jarige en 32-jarige verdachte toe hoe zij Pfaff samen met anderen om het leven hebben gebracht.

Het lichaam van de 49-jarige Yvon Pfaff werd op 22 juni 2014 gevonden in een uitgebrande auto in Sint-Michielsgestel. Uit onderzoek bleek al snel dat Pfaff niet door de brand om het leven was gekomen maar door vuurwapengeweld.