75 miljoen schadevergoeding voor broers die 31 jaar onterecht vastzaten voor moord en verkrachting

Twee broers die onterecht werden veroordeeld voor een verkrachting en moord, hebben 75 miljoen schadevergoeding gekregen.

Henry McCollum en Leon Brown uit North Carolina, die elk 31 jaar in de gevangenis hebben gezeten voor een misdaad die ze niet hebben gepleegd, kregen elk een miljoen voor elk jaar dat ze in de gevangenis hebben doorgebracht. Naast de 31 miljoen per persoon, kregen ze van de jury ook nog 13 miljoen dollar schadevergoeding.

McCollum en Brown zijn halfbroers, die een laag IQ hadden toen ze door de politie werden ondervraagd en onder druk gezet over een verkrachting en moord op een 11-jarig meisje. McCollum was 19 en Brown was 15 jaar oud ten tijde van het onderzoek. McCollum werd uiteindelijk ter dood veroordeeld en werd de langstzittende gevangene in de dodencel van North Carolina. Brown werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis.

Nu blijkt na ruim 31 jaar dat de twee onterecht veroordeeld werden voor de dood en verkrachting van Sabrina Buie in 1983 en dat iemand anders de dader was. Nieuw DNA-bewijs leidde naar een andere man die verantwoordelijk blijkt te zijn.