© crime-nieuws.nl

750.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen bij doorzoeking met geldhond in Zuid-Holland

De NVWA heeft bij een eierhandelaar 750.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen.

Dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Het bedrijfspand in Zuid-Holland werd door rechercheurs en inspecteurs bezocht voor een onderzoek. Hierbij werd ook een hond ingezet die getraind is om geld op te sporen.

Het bleek raak want op het bedrijf werd een grote voorraad lege verpakkingen voor biologische eieren en geld aangetroffen. Het ging om rond de 750.000 euro. De eierhandelaar had geen vergunning voor het handelen in biologische eieren. Ook vonden de rechercheurs en inspecteurs een grote hoeveelheid ongestempelde eieren en een stempelmachine. Het vermoeden is dat de verdachte daarmee eieren van valse stempels voorzag.

Het stempel op een ei geeft aan van welke pluimveehouderij het is. Op last van de NVWA mogen 110.000 eieren niet meer verkocht worden voor menselijke consumptie. Dat is omdat niet meer te achterhalen is waar de eieren van afkomstig zijn. De betreffende handelaar werd eerder al veroordeeld voor fraude met de herkomst van eieren. Het Openbaar Ministerie (OM) doet nog strafrechtelijk onderzoek.