7500 kilogram hasj gepakt bij invallen en acties tegen drugsbende in Zuid-Spanje

De Spaanse politie heeft bij invallen en doorzoekingen bij een bende drugssmokkelaars een grote partij hasj aangetroffen. Duizenden kilo’s werden gevonden in een keuken in een woning in Los Barrios in Cadiz en grote partijen werden onderschept op zee of bij andere acties tegen de verdachten.

In verband met een langer lopend onderzoek werden invallen gedaan in de omgeving van Manilva en Estepona. Bij doorzoeking in een boerderij in de gemeente Los Barrios (Cadiz) werd achter een muur 3300 kilogram hasj aangetroffen. Verder bleken er ook gestolen voertuigen en vuurwapens aanwezig te zijn. De boerderij deed dienst als opslagplaats en de beveiliger is aangehouden.

Het onderzoek naar de drugsbende werd gestart na inbeslagnames en onderscheppingen van partijen hasj enkele maanden terug. Sindsdien werden meerdere verdachten in de gaten gehouden en opgepakt. Momenteel zitten tien personen vast en is er in totaal 7500 kilogram hasj aangetroffen en in beslag genomen.

De grootste partij, 3300 kilogram, werd recent aangetroffen verstopt in de keuken van de boerderij in Los Barrios. De ruimte was speciaal gebouwd als opslagplaats voor grote partijen hasj die vanaf daar verder werden gesmokkeld en/of verkocht. Het onderzoek naar de smokkelaars is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

[fvplayer src=”https://crime-nieuws.nl/wp-content/uploads/7500-kilogram-hasj-gepakt-bij-invallen-en-acties-tegen-drugsbende-in-Zuid-Spanje.mp4″ splash=”https://crime-nieuws.nl/wp-content/uploads/img_0377.jpg” width=”568″ height=”320″]