Vorige week maandag is in de haven van Rotterdam een container onderschept met daarin 764 kilo heroïne. De container was afkomstig uit Iran en had als lading 2000 dozen rozijnen. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

Bij een controle door de douane werden tussen de dozen rozijnen 771 pakketten heroïne aangetroffen. De container met rozijnen werd eind vorige week afgeleverd bij een loods in Hagestein. Van daaruit zouden de rozijnen verder vervoerd worden naar Griekenland of Bulgarije. In de loods heeft heeft de politie een 69-jarige man uit Hagestein en een 33-jarige Leerdammer aangehouden. Beide waren op het moment van aanhouding bezig met het lossen van de lading rozijnen.

De woning van de 69-jarige verdachte is na aanhouding doorzocht door de politie. Daarbij werd beslag gelegd op telefoons, administratie, computers en een tweetal stroomstootwapens. De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor twee weken in bewaring gesteld. De andere verdachte is in vrijheid gesteld in afwachting van het verdere onderzoek.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl