© OM

79 miljoen euro aan cocaïne onderschept en uithalers gepakt in haven Rotterdam

De douane heeft in de haven van Rotterdam voor 79 miljoen euro aan cocaïne onderschept. Het gaat om twee partijen.

De douane en Zeehavenpolitie hielden donderdag drie verdachten aan die gezien waren op terrein van ECT Delta. Het gaat om drie mannen van 22, 24, en 32 jaar uit Rotterdam, Bergambacht en Gouda. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de verdachten op het haventerrein waren voor een container geladen met potjes paprika’s. Naast de potjes trof de douane ook 106 kilo cocaïne aan. De container was afkomstig uit Peru en bestemd voor een bedrijf in Duitsland.

Tijdens een controle vandaag in de haven was het wederom raak. Douaniers onderschepten een partij cocaïne van 958 kilogram. De verdovende middelen zaten verstopt in een container geladen met bananen. De lading was aangekomen met een zeeschip uit Costa Rica en bestemd voor een bedrijf in Bazel. De lading was bestemd voor een bedrijf in Bazel.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs met een straatwaarde van ruim 79 miljoen euro zijn inmiddels vernietigd.

© OM