8 jaar cel plus tbs geëist voor doden en in stukken hakken vrouw in Scheveningen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft acht jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor man die zijn vrouw om het leven bracht en in stukken heeft gehakt in Scheveningen.

De 41-jarige Andrei K. heeft volgens politie en justitie zijn 30-jarige vrouw Julia om het leven gebracht tijdens een ruzie in hun woning in Scheveningen. K. verklaart dat hij Julia zondag bij een ruzie moet hebben gedood. Hij weet dat niet meer precies, want juist op dat moment had hij naar eigen zeggen een kortstondige blackout.

Na de dood van zijn vrouw heeft de verdachte besloten om het lichaam in stukken te snijden/hakken. De lichaamsdelen werden in een kist op het balkon verstopt. Daarna heeft K. zijn vrouw als vermist opgegeven. De politie had vrijwel direct argwaan want de man gedroeg zich nerveus en was, volgens justitie, aan het zweten toen hij op het politiebureau de melding kwam doen.

Volgens de aanklager had K. een motief om zijn vrouw te doden. Zo had ze toegegeven dat ze was vreemd gegaan. Van moord is volgens de officier van justitie geen sprake maar wel van doodslag. Tegen de verdachte is een celstraf van 8 jaar plus tbs geëist. De rechter doet binnenkort uitspraak.