Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

8 jaar cel voor doodslaan man met barkruk na caféruzie in Nuenen

De rechtbank heeft een man veroordeeld tot 8 jaar cel voor het doodslaan van een andere man met een barkruk in een café in Nuenen.

In december 2018 ging de 26-jarige verdachte na zijn werk naar een café in zijn woonplaats en kreeg samen met een vriend een woordenwisseling met een man. Toen de man naar buiten ging, renden ze achter hem aan en sloeg de verdachte hem in het gezicht. De man belde daarop zijn zoon die naar het café kwam en samen met zijn vader naar binnen ging om verhaal te halen.

De vader en zoon liepen naar de vriend van de verdachte toe, die in een hoek dichtbij de toegangsdeur stond. De zoon sprak de vriend aan over het eerdere incident en op enig moment raakten zij in een worsteling. De verdachte, die aan de andere kant van het café stond, is naar de man gerend en heeft hem met het zitvlak van een barkruk hard tegen het hoofd geslagen. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

De advocaat van de verdachte beriep zich op noodweer maar daar is de rechtbank niet in meegegaan. De verdachte heeft 8 jaar cel voor doodslag opgelegd gekregen en moet daarnaast 5000 euro betalen aan de nabestaanden voor onder meer de uitvaart.