Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

8 jaar gevangenisstraf voor doodsteken vriendin in appartement Leusden

Een man is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor het doodsteken van zijn vriendin in Leusden.

Op 26 maart ontstond, volgens de rechtbank, ruzie tussen de verdachte en zijn vriendin. De man verklaarde later dat zijn vriendin hem onder andere benzinegeld schuldig was, en probeerde tevergeefs geld op te nemen met haar bankpassen. Toen dat mislukte, ging de verdachte naar het huis van het slachtoffer. Daar ontstond een woordenwisseling, waarna de vrouw volgens de man een mes pakte. Verdachte pakte het mes af en stak het slachtoffer drie keer in de buik. Direct daarna belde hij 112 en verklaarde aan de politie dat hij zijn vriendin had neergestoken. Het slachtoffer overleed later die dag in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de 47-jarige man uit Amersfoort tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) had 11 jaar geëist in verband met doodslag. Omdat de kans op herhaling klein is, kan de rechtbank geen aanvullende gedragsmaatregelen opleggen aan de verdachte. Wel onderstreept de rechtbank het advies van de reclassering om verdachte na zijn gevangenisstraf te behandelen via een begeleid wonen traject.