Wietplantages & 17 kilo wiet bij invallen Zeeland en West-Brabant

Dinsdag 22 januari hebben de politie-eenheid Zeeland & West-Brabant een gezamenlijke actie gehouden tegen de georganiseerde wietteelt. Er zijn doorzoekingen gedaan op acht verschillende locaties waaronder wietplantages en drogerijen werden aangetroffen. Ook zijn enkele luxe goederen in beslag genomen zoals auto’s en televisies.

De acties werden geleid door zogeheten ‘hennepteams’ die zich richten op de handel in en de grootschalige kweek van wiet. Terwijl de hennepteams van politie-eenheid Oost-Brabant het gisteren verschrikkelijk druk hadden op het kamp in Endhoven bezochten eenheid Zeeland & West-Brabant negen locaties in hun regio.

De grootste wietplantage die ze ontdekten was in Breda waar in totaal 824 planten stonden. In dit pand zijn geen personen aangetroffen en dus ook geen aanhoudingen verricht. Ook werd de stroom afgesloten nadat was geconstateerd dat er illegaal werd afgetapt.

In totaal zijn er 8 wietplantages opgerold en ontmanteld en 17 kilo wiet is in beslag genomen. Vier mensen zijn direct aangehouden waaronder een man die nog 42 dagen gevangenisstraf open had staan.

Ook zijn enkele goederen geplukt van de betrokkenen. Er is beslag gelegd op twee auto’s, vier tv’s en een contant geldbedrag van € 1.500.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie