De politie in Rotterdam heeft zondagavond een grote hoeveelheid cocaïne gepakt na een opvallende transactie waarbij een Franse auto betrokken was. In totaal gaat het om 80 kilo cocaïne.

Op zondagavond zagen agenten een Franse auto rijden rondom de parkeergarages op de Siciliëboulevard. Op een gegeven moment zien de agenten een opvallende ontmoeting tussen de twee inzittenden van de auto en een derde man op straat. Er werd een ‘overdracht; gezien waarbij de man op straat met een koffer weg liep richting een appartement in een naastgelegen complex. Daarop werd besloten om op de man af te stappen en hem te controleren. Het bleek te gaan om een 28-jarige Colombiaan zonder vaste woon- of verblijfplaats. In zijn koffer bleek 12 kilo cocaïne te zitten.

De Franse auto was inmiddels vertrokken maar werd gevolgd door de verkeerspolitie. Op de afrit bij Zwijndrecht werd het voertuig aan de kant gezet en gecontroleerd. In de auto werd een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen. In totaal 17 kilogram. De twee mannen van 28 en 36 jaar zijn aangehouden eveneens de Colombiaan.

Omdat de Cololmbiaan een sleutel bij zich had van een appartement aan de Siciliëboulevard besloot de politie diezelfde nacht de woning te controleren. Een arrestatieteam deed een inval en troffen een grote hoeveelheid cocaïne in de woning. Het gaat om in totaal 51 kilogram. De opgepakte mannen zijn vastgezet en de politie onderzoekt de zaak.