88 jaar cel geëist voor moord op Yvon Pfaff uit Ochten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Den Bosch hoge gevangenisstraffen geëist voor de moord op de 49-jarige Yvon Pfaff. Tegen de zes verdachten, die tegen de lamp liepen door undercovers van de politie die zich voordeden als maffiosi, is in totaal 88 jaar gevangenisstraf geëist.

Tegen een 37-jarige man uit Maurik, die ervan verdacht wordt het fatale schot te hebben gelost, is 19 jaar geëist vanwege moord en brandstichting. Een 41-jarige man uit Den Bosch waarvan vermoedt wordt dat hij met het idee kwam en de opdracht gaf tot het doden van Yvon Pfaff, hoorde ook 19 jaar tegen zich eisen.

De vrouwelijke verdachte (32) die ingezet werd als ‘lokaas’ om het slachtoffer naar het vakantiehuisje te krijgen waar hij vervolgens is vermoord, moet als het aan het OM ligt achttien jaar de gevangenis in. Tegen twee mannen van 35 en 40 jaar is een straf van 14 jaar geëist voor medeplichtigheid bij de moord en brandstichting. Een 39-jarige man die volgens de officieren van justitie ondersteuning heeft gegeven aan de uitvoer van de moord hoorde 4 jaar tegen zich eisen inzake medeplichtigheid.

De politie heeft in het onderzoek naar de moord gebruik gemaakt van undercoveragenten die zich voordeden als leden van de Italiaanse maffia. De undercoveractie bleek de gewenste resultaat te hebben, want om indruk te maken op de maffiosi gaven de 37-jarige en 32-jarige verdachte toe hoe zij Pfaff samen met anderen om het leven hebben gebracht.

Het lichaam van de 49-jarige Yvon Pfaff werd op 22 juni 2014 gevonden in een uitgebrande auto in Sint-Michielsgestel. Uit onderzoek bleek al snel dat Pfaff niet door de brand om het leven was gekomen maar door vuurwapengeweld.