Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

9 jaar cel geëist tegen ‘Het Meisje’ uit Zwolle voor moordaanslag, ontvoering en drugshandel

Justitie heeft tegen Fabienne van den R. alias ‘Het Meisje’ een gevangenisstraf van negen jaar geëist voor betrokkenheid bij een moordaanslag en ontvoering in de Zwolse onderwereld.

Dat schrijft RTV Oost. Verder wordt de 26-jarige Van den R. ook verdacht van drugshandel en het witwassen van crimineel vermogen. De vrouw wordt door politie en justitie gezien als de rechterhand van de broers Idris en Abas M. die eerder 13 en 19 jaar cel tegen zich hoorden eisen. De broers zijn volgens justitie betrokken geweest bij het opdracht geven tot liquidaties.

‘Het Meisje’ zou ook betrokken zijn geweest bij het voorbereiden van een liquidatie in oktober 2019 in de wijk Holtenbroek. Van den R. zou op uitkijk hebben gestaan terwijl een medeverdachte een peilbaken onder de auto van het vermoedelijke doelwit plaatste. Vervolgens is er een poging tot liquidatie uitgevoerd. Abas M. zou volgens het OM de schutter zijn geweest. Het doelwit overleefde de aanslag.

Verder wordt ‘Het Meisje’ ook verdacht van betrokkenheid bij een ontvoering. Het slachtoffer zou zijn klemgereden en in de woning van de vrouw zijn mishandeld terwijl alles werd gefilmd. Daarna werd hij naar een bos gebracht en is een vuurwapen tegen zijn hoofd gezet. Daarnaast wordt Van den R. verdacht van drugshandel. Ze zou volgens justitie als tussenpersoon hebben gefungeerd en drugsdealers hebben aangestuurd.

In mei 2019 werd ‘Het Meisje’ aangehouden in een dure Mercedes. Onder haar stoel lagen stapels cash, in totaal 25.000 euro. Tegen Van den R. is negen jaar cel geëist. Haar broer ‘Lowie’ hoorde drie jaar tegen zich eisen voor betrokkenheid bij de ontvoering en drugshandel. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.