© Pixabay on Pexels.com

9 jaar cel voor doodschieten Lauranio Bronne in busje en wegmaken lichaam in Amsterdam

De rechtbank heeft 9 jaar cel opgelegd voor het doodschieten van Lauranio Bronne in Amsterdam en het wegmaken van zijn lichaam

Dat heeft de rechtbank bepaald. Tegen de hoofdverdachte was tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Twee medeverdachten kregen 18 maanden cel voor betrokkenheid bij het wegmaken van het lichaam van het slachtoffer.

Een voorbijganger trof op 12 maart 2021 een lichaam aan in een sloot aan de Nico Broekhuysenweg in Nieuw-West. De politie kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. Het slachtoffer bleek de 22-jarige Lauranio Bronne uit Assendelft te zijn. De man was, zo bleek uit het onderzoek, elders doodgeschoten. Er kwamen drie verdachten in beeld die door de politie zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Het gaat om de 29-jarige hoofdverdachte, een inmiddels 21-jarige man uit Krommenie en een 22-jarige man uit Assendelft.

Er zou sprake zijn geweest van een conflict tussen de 29-jarige man en Bronne. De twee besloten het uit te praten achterin een busje terwijl de andere twee vrienden buiten aan het wachten waren. Op een gegeven moment klonk er er een schot. De hoofdverdachte zegt Bronne per ongeluk door zijn mond te hebben geschoten. Het slachtoffer is komen te overlijden en zijn lichaam werd vervolgens gedumpt in Amsterdam.