© Politie

90 kilo heroïne gepakt na melding inbraak in loods

De politie heeft na een melding van inbraak een partij heroïne aangetroffen in een vrachtwagen in een loods in Drunen. Drie mannen zijn aangehouden en zitten vast.

Bij de politie kwam vrijdagavond 17 maart rond 19.00 uur melding binnen van een inbraakalarm bij een pand aan de Lipsstraat. Agenten gingen op onderzoek uit en zagen in eerste instantie niets bijzonders. Een speurhond leidde uiteindelijk naar een loods waar het licht brandde en drie mannen bezig waren met een vrachtwagen met Iraans kenteken. Het drietal werd gelijk aangehouden voor inbraak.

Toen de politieagenten de loods doorzochten troffen ze meerdere pakketten met harddrugs aan. In totaal 30 kilogram heroïne. Daarop werd de vrachtwagen in beslag genomen omdat het vermoeden bestond dat er nog meer drugs in verstopt zat. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. In de vrachtwagen werd nog eens 60 kilo heroïne gevonden.

De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. De verdachten komen uit Arnhem en Almere. Eén van de mannen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Twee van de drie zitten nog vast. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de heroïne.