92 jaar cel voor bende plofkrakers met snelle AMGs, RS4s en RS6s

Een bende plofkrakers die gebruik maakten van Audi RS-modellen en Mercedes AMGs heeft in Engeland in totaal 92 jaar gevangenis opgelegd gekregen. Bij de plofkraken zou voor meer dan een half miljoen euro zijn buitgemaakt.

Het gaat om zeven verdachten die volgens Britse media gebruik maakten van Audi RS4s, RS6s en Mercedessen A45s en GLA45 AMGs als vluchtauto. De plofkrakers gingen professioneel te werk en maakten een aanzienlijk bedrag buit.

Tijdens hun vlucht reden ze hun snelle Audi’s en Mercedessen naar binnen in gereedstaande vrachtwagens met oplegger. In de trailer hadden ze voorbereidingen getroffen zoals het ophangen van hangmatten zodat de bendeleden konden uitrusten na een succesvolle kraak.

De hoogste straf kreeg een 28-jarige man opgelegd. Hij moet 19 jaar de bak in, waarvan twee voorwaardelijk. De rest van de bende kreeg een straf van 11 tot 16 jaar opgelegd van de rechter. De plofkrakers hebben in totaal 658.000 euro bij elkaar geroofd. De totale schade wordt geschat op 191.000 euro.