De verdachten Louise Anna Turpin (49) en David Allen Turpin (57). © Riverside County Sherriff's Department

94 jaar cel geëist tegen stel dat kinderen zwaar verwaarloosde en vastketende aan bed

Het Amerikaans echtpaar dat jarenlang hun dertien kinderen zwaar verwaarloosde en misbruikte riskeert een gevangenisstraf van maar liefst 94 jaar per persoon.

Vader en moeder Turpin deden zich naar de buitenwereld voor als het perfecte gezin. Afgelopen week werd, na de ontsnapping van een van de dertien kinderen, duidelijk dat er zeer zeker geen sprake was van een perfecte gezinssituatie.

Na een huiszoeking door de politie werden dertien minderjarige en meerderjarige personen aangetroffen. Met kettingen en sloten waren ze vastgeketend aan hun bed. Sommigen van hen waren zo ondervoed dat ze minderjarig leken. De dertien slachtoffers hebben een leeftijd van 2 tot 29 jaar.

Voor straf werden de kinderen regelmatig voor onbepaalde tijd vastgebonden. Dat kon weken en zelfs maanden duren. Qua eten kregen ze eens in de zoveel dagen een maaltijd van hun ouders. Zelfs douchen mochten de slachtoffers maar één keer per jaar.

David en Louise Turpin wordt nu marteling, kindermishandeling, verwaarlozing en vrijheidsberoving ten laste gelegd. Als het stel op alle punten schuldig bevonden wordt dan gaan ze voor 94 jaar per persoon de cel in. De man en vrouw ontkennen en zeggen onschuldig te zijn.